ЕВРОПЕЙЦИ
Още по нас вият чакалите.
Още в кръчми делим се на две.
Още пресушаваме бокали -
хулим политици, богове.
Делим бащина стряха - зверове.
За нива забиваме ножа отзад.
За всеки втори клюка ковем.
Трима сме чета. Петима - парад.
И страшна е нашата орис.
Мразени от приятел и враг.
Българска е нашата болест.
Затъваме в блато, но с флаг.
© Мимо Николов Всички права запазени