16
Омразата е болест на душата.
В прегръдката и чезне светлината
и любовта, с които Бог ни е дарил.
Така се ражда злото по земята.
17
Бадемът с цвят отдавна е отрупал клони.
Майка ми за пилетата царевица рони,
Уморен от работа, баща ми се прибира…
Ах, спомени, от паметта ми времето ви гони.
18
Въртя волан… работят бързо двата крака
и двеста коня мощно цвилят под капака.
Пришпорих всичките и пак съм господар на пътя.
А Тя на някакъв завой стои с косата и ме чака.
© Румен Ченков Всички права запазени