1 март
Баба Марта идва с пролетната радост,
осветлява всяка младост,
носи ни слънчев лъч,
заедно с детска глъч,
тя с вдъхновение ни дарява,
Добро ни обещава,
идва с нея пролетното равноденствие,
носи на семействата благоденствие,
птиците пеят своята песен,
светът е чудесен!
© Пламена Сомова Всички права запазени