Моя мечта,
моя съкровена
мечта!...
Кажи ми, че
си дошла,
че си се завърнала
у дома!
Кажи ми, че сега
е момента когато
ще се докоснат
две сърца!
И тоя допир
ще е
по- нежен от
полет на славей
над цъфналите
поля!
По- топъл от
лятно утро,
по- свеж от росата
върху листата
на розата!
Моя мечта,
моя плаха
мечта!...
Аз толкова дълго
те чаках!
Аз толкова дълго
за теб плаках!...
И ето те, застанала
на моя праг,
по- чиста от
ясен ден,
по- красива
от горски
злак!
Ах, моя мечта
една дума
е само нужна
от твоята уста
за да превържеш
ранената ми
душа!
Влизай, не стой
отвън
на дъжда!
Влизай на топло -
добре дошла
у дома!
© Давид Иванов Всички права запазени