На младите морето им е до колене,
силата е в техните ръце.
От мечти са вдъхновени,
с жар е пълно тяхното сърце.
Ако някой тази жар разрови,
ще пламне огън и вечно ще гори.
Като факел тъмнината ще разсее,
като Феникс живота ще се възроди.
Младите от нищо не се плашат,
със здрави мишци, силни рамене.
Крачат смело към целта си,
а тя към върха ще ги отведе.
По пътя бури със гърди ще срещат,
капани ще ги дебнат да ги спрат.
Но огънят веднъж запален,
не могат с нищо да го изгасят.
Смели, силни, влюбени в живота,
в душите си носете доброта!
Тя с рани дори да е покрита,
привилегия за вас е младостта.
Учете се, към познания се стремете,
празнотата запълнете с мъдростта!
Обичайте, любете и живейте,
с огън във сърцата, с порива на младостта!
И следвайте светлината на факела!
И не се отказвайте от своето Аз!
Искайте още! И още! И още!
Нека всички се вслушат във вашия глас!
© Йорданка Василева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: