Феичка вълшебна в парка прилетя
и развеселена плесна със крилца.
Златен прах поръси, в танц се заигра,
всичките дървета с цветен дъжд обля.
Бавно към земята падаха листа
и с килимче пъстро я ветрец постла.
Ябълчици, крушки Ежко си събра,
сит и предоволен тръгна към дома.
После се замисли феята, поспря
да обагри в златно нежните цветя.
Слънчо я целуна - гиздава мома,
блесна в цяла прелест, даже засия.
Ласкава е с всички мънички деца,
таз прекрасна фея, тя е ................ .
© Светличка Всички права запазени