Дочаках Пролетта,
онази истинската -
от днес
на всяка зима
картата е проиграна.
И зная, че от 365
най-силен коз
е единадесетият.
Дочаках Пролетта.
По дяволите делниците -
идва празникът.
Във аромата на април
се чувства все по-силен
Животът ми -
къделята от цветове
изпредена.
И точно знам
къде и колко да залагам,
защо по-малко
трябва да раздавам
от себе си на вятъра.
Нали родила съм се
лястовица бяла -
отвсякъде се виждам,
навсякъде ме чакат
с надежда, с вяра
и любов.
Дочаках Пролетта,
тъй както жаждата
дочаква щастие,
с усмивка разцъфтяла
върху устните.
Навярно вече съм
по-млада със година,
а може би - със десет...
Ако ги преброя -
са колкото ми трябват.
Да -
Fifty five,
но съм си много
Fine!
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени