ФИЛИГРАННО
Постилам на Живота - целомъдрен -
в очакване на топлите значения.
В стъменото поднебие ги търся -
интуитивно, опипом -
на чаша тежко вино -
резливо и пенливо -
тръпчивата житейска сладост.
Обагрена в карминен цвят надежда
насъщно оплодява тишината,
покръстена с нестихващата лудост -
очакване за път, предначертан кармично.
Когато ме споходи -
ще стана цялостно завършена -
Грешница -
осмислена и опростена.
Плюс и минус - в равновесие.
Две същности на цялото и съвършеното.
Реална нереалност?
Приказна измислица?
Или... потайностите зад Чертата?
Не знам... Не знам,
но... пак постилам на Живота -
все тъй - на пълна чаша плюс и минус
(проблясъци - от светлото и тъмното).
Рисувам с думи филигранни знаци -
просека - в проекция -
между небесното и земното
(нетленното и тленното) прозрение.
И чакам - Светлината на душите.
© Донка Василева Всички права запазени