Една огромна мида
тази нощ
въртя фокстрот в корема ми объркан.
Дали от прекалено
дълъг пост
или, простете, от възбуда дръзка,
ала опита
(бедният корем!)
да я приеме. Тя го предизвика,
разгърдила блестящо деколте,
и най-невинно,
с влага във очите
(дали не бе от совиньона бланк,
накарала го най-напред да пие?),
опита я!
И бедните черва
ми изпотъпка.
После си отиде.
© Павлина Гатева Всички права запазени