Все някога от всички мои истини
една ще се окаже безвъзвратна.
Каквото отвисоко съм помислила,
ще бъде маловажно като вятър.
Излишното, което съм пресилила,
ще тегне като камък философски,
а капките в едно петно мастилено
ще пламнат върху кладата от строфи.
Спасените, с клеймо на грозни патета,
ще ровят за трохички между хората,
а някъде високо в необята
най-белите ще бъдат изговорени.
Единствено космическото слово
до края съвършено ще ме мами
и знам, че е ключето за оковите,
но може би е с формата на камъка.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени