Светулки - сребърни лампички,
точици живи
гасят тъмнината.
Бръмбар - черен великан
пълзи между тревите
и смуче зелен сок.
Гълъби, сгушени в гнездо
от пръчици и кал
и лепило от любов.
Мухата е като клюкарка,
полепва по всичко сладко
и прави ленти от локум.
Щъркели и яйца в гнездо.
Полет за храна и свобода.
Деца им пляскат с ръце.
Две полски мишлета в хамбар
търсят брашно и с лапички като вар
остават раздробени стъпки.
© Ваня Иванова Всички права запазени