Нип-ура! Почивка! Стига!
Хвърляй кирка, четка, книга!
Днес светът е топ-поле
с матадор-вратар. Оле!
С единайсет бика страшни
за противниците наши
под бразилски бойни ритми
и с арабските молитви.
От Тирол до Уругвай -
"Айн-цу-цвай-цу-драй" и "Хай!"
Тук са всички талисмани,
без пиратки, хулигани:
котаракът бял Ахил,
прорицател футбофил,
вълк със прякор Забивака
и козата Забияка.
Няма само пеперуди,
за Роналдо ще е трудно -
кой в лицето му ще пърха
и юнака ще побърква?
Благодушие навред,
и "дженкуйе" и "привет"...
Но пък аз сам много смела
и залагам на петела -
галска гордост, войн напет
с гребен, шпори и тромпет.
Малко хъс не е излишен -
"феър плей" е днес над всичко,
над конфликти и беди:
"Ну, Россия, погоди!"
14.06.2018
© Мария Димитрова Всички права запазени