7.02.2008 г., 19:11 ч.

Гасне пламък! 

  Поезия » Любовна
1091 0 3

Гасне пламък!

Камината гори, а пламък в мен изгасва

и в пепел от мечти душата ми прераства,

във стаята сама, болничка се свличам,

но няма как да спра аз тебе да обичам!

И вчера беше ден, и вчера с тебе бяхме,

но две души в една да слеем не успяхме.

Ти беше пак студен, аз - тъжна и унила...

В прегръдките на друг снощи бях се скрила!

Опитах да избягам от чувствата във мене,

тъй както ти забрави сърцето ми, че стене,

че то за теб умира, то гърчи се и тръшка,

и след въздишка мила, отново тежко пъшка!

Да, вярно бях пияна, когато го целувах;

да, вярно, че обичам аз него, се преструвах,

но във сърце ми жални отекваха мечтите -

ти беше идеален, обичан и в мечтите!

И ден от вчера мина, и месец ще да мине,

а после и година, но в мене ще остане

следа от твойте устни, от твойте нежни длани,

от погледа небрежен, с когото спря дъха ми!

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??