Той най-рано разцъфтява
пролетес. От клонка ячка
зиме пък ще си направя
най-красивата сурвачка! Що е то? (д......)
Него трябва зад зъбите
да държиш, да се не плезиш!
Да, ама пък дядо Мите
все го крие зад протези. Що е то? (е......)
В името като че ли
имат само те прилика.
Не прилича на игли,
а пък викат ú........... Що е то?
Зиме нейде отлетяла,
но донася ни вестта
тази птичка черно-бяла,
че дошла е пролетта! Що е то? (л.........)
© Борко Бърборко Всички права запазени
Много ми харесаха!
ПОЗДРАВИ!