Гергьовден
Той е празник свещен,
от светеца благословен,
със земни радости надарен,
зарежда ни с положителна
енергия и емоция,
пеят моми засмени,
радват им се ергени,
аз паля за милосърдието свещ,
гори гергьовската пещ,
животът е чудесен,
защото е песен.
© Пламена Сомова Всички права запазени