Героите и днес се раждат.
И днес се случват чудеса.
Доброто е човешка жажда,
а лошотия е света.
И именно от добротата,
се раждат чисти, с ореол.
Майките им, те са святост.
Бащите им са идеал.
Герои имало - ще има!
Характер им е скромноста.
Ще им повярват двама, трима,
а сто ще ги кълнат с уста.
Но времето ще ги отсее
от ежедневната ни кал.
А имената ще живеят
за пример и за идеал.
Докато има лъч във мрака,
надеждата ще ни крепи.
Призванието ги очаква,
признанието ги мори.
© Валентин Йорданов Всички права запазени
Характер им е скромноста.
Ще им повярват двама, трима,
а сто ще ги кълнат с уста."
Поставих едно "и", защото за мен така има
по-добро звучене.
Герои има и днес, но дали са у нас или са някъде по-света като теб?!... А и дали ще им повярваме и кога ще се случи е въпрос, който
също ще отлежи във времето, докато се събудим и кажем: "НЕ" на всичко пошло, грозно, лъжливо и недостойно за Род и Родина!!!
Поздрави, Вальо!!! Не спирай да пишеш, защото ти така оцеляваш там - във Лондон, мислейки и болеейки за България!!!