Радувай се Радо, твоя мирна радос.
Радувай се Радо, твоя ранна младос.
Целуни су младост, още не вземена.
Още не вземена - вила самодивска.
Покърши си снага, тънка како змия.
Покърши си снага, напий ме с ракия.
Целуни су усни, врели како вино.
Врели како вино - оше не точено.
Песен да попееш, Раде ле, запееш.
Песен да попеш, славей да надпееш.
Целуни су песен моя пуста душа.
Моя пуста душа - пуста, опустела.
Оро ми поиграй, Раде ле, зайграй.
Оро ми пойграй, сърце ми разиграй.
Целуни су оро, моя проста глава.
Моя проста глава - проста , опростела.
Ръце да подаьеш, Радо ле, задеш.
Ръце да подаьеш и да ме омаеш.
Удъри су ръце моя чиста любав.
Моя чиста любав - Моя мъка една.
© Станислав Георгиев Всички права запазени