20.03.2016 г., 20:06 ч.

Гледане на новини в България 

  Поезия
383 0 3

Да видиме, кого заклаха,
кого наръгаха със нож,
кой обран, кого обраха
и Премиерът как е лош...

 

Да видиме как в Парламента,
отново имат труден ден,
от катастрофите - моменти,
кой уволнен, кой съкратен...

 

Да цъкаме сърдити, възмутени
и негативи, да попиват в нас.
Да слушаме за сеч в гори зелени,
за трудността на родната ни власт...

 

Ако кошмарите от чутото не стигат,
прогнозата за времето е в края.
А за успехи в спорта и не бива
ни да се вярва, ни да се мечтае.

 

И ако нещо положително все пак,
водещият сподели смутен,
възмездие ще има, няма как.
Ще бъде той наказан и глобен.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прав си, Вальо! Новините се превърнаха в криминална хроника. Отдавна не ги гледам! Браво за стихотворението!
  • Истинско! Поздравления!!!
  • Поздрав! Това са фактите! Аз спрях да гледам и слушам новини и не се обвинявам за това.
Предложения
: ??:??