Гнездото на сивата птица...
„От гнездото на лешояда рядко излита орел”
Френска поговорка
Аз знам, във гнездото на сивата птица
утрото все е несбъднато...
За догмите, чул съм, на древните жрици,
по-мрачно било от отвъдното...
Понеже, едва ли от сивата люлка
орел ще разпери крилете!
И трели на славей не ще забълбукат...
Безучастни са там боговете!...
Доброто от Злото не се различава,
Светлината пристава на Мрака,
бъдеще сиво, без помен от слава!
В проходилка загива мечтата...
Но - ядец!!!... В гнездото на сивата птица,
далече от шумни реклами,
славей изпърха с криле на орлица...!
Напук на житейските драми...
От гнездото безлично на сивата птица
разпери криле Дъщеря ми...
Честит Рожден Ден, Стъпчице !
... Пълзи. Върви. Лети...!!!
В застоя се загива...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени