Борят се в пустите улици
Тълпи от хора в луд бяг.
Едни ги наричат малоумници,
а други ги подкрепят и са с тях.
Преди не приемахте черните,
Заради расата и цветът.
А сега не приемате гейовете,
Защото по друг начин представят мъжа.
Ориентация различна от нашата,
И вече се отвращавате от тях
Вече не е от значение расата,
А различната любов, от която Ви е страх.
Дали някой печели от тази безумна игра
Никога сърцето така и не разбра.
Дали този, който го е страх
Какво ще кажат останалите
Или онзи, който смята това за грях
И не иска да приеме даденото?
Боли ме да гледам това отношение
Към тези, надраснали битовото и законите.
Обидата не е решение
Нито окова за свободните.
Един поклон пред всички вас,
Които устояват.
Бъдете горди с това
И знайте – само силните успяват!
© Петя Всички права запазени
Възхищавам ти се! Продължавай да слушаш себе си. И НЕПРЕМЕННО продължавай да пишеш - ние, дето четем, имаме нужда от такива неща!