Пролет, лято, есен, зима
през годината ги има.
Пролет мила, животворна,
ние обичаме те много.
Лято топло и прекрасно,
в тебе свети слънце ясно.
Есента е златна,
тя е благодатна.
Зимата със сняг покри
вред поля, ниви, гори.
И децата малки
правят си пързалки
от снежеца бял,
що е навалял.
© Василена Т Всички права запазени
Може би е безнадеждно остаряло като тема.