ГОЛА ЗЕМЯ
Студът размахва ледени камшици.
И вятър гони сухите листа.
Със есента отдавна сме връстници,
но стигнахме ли края на света?
Остават плодовете разпилени
във угарта душите ни димят.
Дъждът пулсира в сухите ми вени.
… Сами ли сме на голата земя?
© Мимо Николов Всички права запазени