Tърся те, навярно безнадеждно,
търся те - светът ми пак до теб се свежда,
търся те, познай къде, във всичко,
търся те - дори в лица безлични.
Търся те - сърцето не ми дава мира,
търся те, но как да те открия,
търся те във всеки поглед, всяка дума,
търся те - и нереално ми се струва.
Търся те - открих ли те, кога, къде,
търся те като изгубено дете,
търся те - намерих ли те, да,
ала трябваше дотук да спра.
Как завинаги от теб да се откажа,
кой поиска тъй да ме накаже?!
Теб намерих, но изгубен беше,
и по всичко си личеше -
скоро щяхме да сме двама,
граници за нас, вярвах аз, че няма.
Но цена платихме, тъй висока,
винаги към себе си сме най-жестоки.
© Елена Гъдева Всички права запазени