Ще се разтворя в
красотата.
Само миг –
и реката ще впие
побелели пръсти
в рамото на морето
и пясъкът ще изпие
последната глътка
сладка вода.
Ще бъде горчиво.
Като раздяла.
Като сбогом на река,
сляла се с бездната
на морето.
Като детство,
гледащо
през прозореца, вън,
долепило носле до стъклото,
а ти си вътре –
като щурче
под стъклен похлупак.
Ще бъде горчиво, горчиво
като спомен за море
и спомен за спомена.
И сладко –
като обещание
за нова горест.
7.07.1998
© Мария Димитрова Всички права запазени