Във зелената горичка
чурулика пойна птичка,
зайче скача скок-подскок,
чак до бистрия поток.
Две калинки с две пчелички -
скачат на въже.
Малък Мечо черпи всички -
мед от пълното гърне.
Кумчо Вълчо, Кума Лиса,
даже старият глиган,
ей ги, гледай, до един са
част от тази веселба!
Дружно пеят и танцуват,
жабка прави ква-ква-ква,
днес в горичката празнуват,
че дошла е пролетта!
© Ивелина Тодорова Всички права запазени