ГОТОВА СЪМ
Заповядай! До... вратата...
Извини ме – вътре не те пускам.
Мисля да си... подредя душата...
(даже близки трудно там допускам)
Извини за... недоверието днес -
още кални стъпки в нея трия,
отпечатъци от пръсти мазни и без чест –
бъркали в каква ли не помия...
думи – бляскави и остри кат кинжал,
в опити да ампутират паметта ми...
погледи уж ласкави – без жал
паяжинки-мисли скъсали, обрали...
Заповядай, до... вратата...
Имай милост – мъничко изчакай!
Само... да прикрия самотата,
масата да подредя...
Влизай! Чисто е...
Готова съм...
и за... твоя отпечатък.
© Илзе Енчева Всички права запазени