Говорѝ ми...
"Parla più piano e nessuno sentirà..."
Говорѝ ми, обич моя, говори...
Много тихо, ще ни чуе някой.
Ще поиска да ни раздели.
И тогава ще ме вземе мракът.
Говорѝ ми, обич моя, аз съм тук.
В мен преливат тихо твойте думи.
Мога да те чуя и без звук -
само с тази обич помежду ни.
Говорѝ ми, обич моя, със очи.
Те са ми звездите, казват всичко.
Даже и когато си мълчим,
в тях усещам твоето "обичам".
Говорѝ ми, обич моя, като в стих
сгушена в ръцете ми заспивай.
Аз ще те обичам всеки миг
и със любовта ще те завивам.
Говорѝ ми, обич моя, и помни -
няма ли те, любовта ми бяла
ще изстине. Ще се вкамени.
И ще се превърне в пясък цяла...
Говорѝ ми, обич моя... Само ти
си онази сила, без която
аз не бих бил жив. Нито щастлив.
Никога и нийде на земята.
Говорѝ ми, обич моя, говори...
20.05.2016