Гранични стойности показва кръвното,
бумтят сърцата ни преди разпадане.
Навън е слънчево, с липи разцъфнали,
ухае сладостно, почти до гадене.
Протести някакви – скимтене котешко,
далеч от джунглата, далеч от бомбите,
люлее лъвове и мишки в лодките,
и дъвче истини с ръба на пломбите.
Горчиви истини – крадци на сънища,
за тъмно минало с кървящи страници,
за вяра, плаваща почти на дъното
и свят за влюбване, превърнат в кланица.
И пак е слънчево, липите – кичести,
стоим на сенчесто, под меч дамоклев и
дори да искаме да се обичаме,
обратно виждаме небето в локвите.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени