Весела глутница циганчета
в миг задуши автобуса.
Стреснати бабички стиснаха
чантите си. С погнуса
две префърцунени какички,
вирнали нос, ги подминаха
като опърпани сврачета.
Върху седалките лиснаха
малко от чашката с колата.
Качват се контрольорите!
Бързо! Разблъскват със лактите
гражданите и - долу са!
© Павлина Гатева Всички права запазени