Tи вярваш ли, че за омраза сме родени?
Че злобата е най-добрата ни черта?
Че недостатъчно бездушни сме, студени?
Ти искрен ли си? Вярваш ли в това?
Ти вярваш ли, че завистта е чудодейна,
че тя е някакъв трамплин,
изстрелващ ни във орбита неземна?
По този път ли трябва да вървим?
И според тебе докъде ще стигнем?
Кажи ми! Колко дълго ще летим?
Не трябва ли човещината да събудим?
Не е ли време да се приземим?
© Детелина Стефанова Всички права запазени
Благодаря и на diqna-liana (Дияна ).