Грешник на професията
Чуй, бледи докторе, ти, който
прибираш моите пари,
когато си се клел пред Хипократа,
изсипал си му куп лъжи.
Аз нямам банка, нито фирма
в този забързан век,
живея си скромно на село
и съм обикновен човек.
А ти, в ръцете ме гледаш,
не искаш бонбони, вино,
главата ти с пари е пълна,
ненаситно е твойто око!
Каквото имах, ти го дадох!
Сега съм вече без пари!
Достатъчно се тука настрадах,
у дома отивам си в зори!
Каквото ще става да става....
Това само Бог ще реши....
Нашата бедна държава
без мен няма да свърши.
А, ти, докторче бледо,
без съвест и без срам,
отвори си сергия,
мери болните на килограм!
Вместо слушалки,
кантар си сложи
и прибирай им парите
след фалшиви диагнози и лъжи!
© Никола Яндов Всички права запазени