Гроздобер
Момците грозде да берат отиват,
докато момите се сберат,
те се смеят,
весели песни пеят,
честито живеят,
наздравици ще валят,
всички ще се веселят,
гроздобер - хубав обичай,
да носи урожай,
да дарява късмет,
късмет и берекет!
© Пламена Сомова Всички права запазени