Често ураганите се оказват обичайни тропически бури
навестяващи тези брегове от векове
Нещо като сезонни посетители
кажи-речи - роднини по Коледа
Любовта рядко е ураган
бъркаме я с такъв от желание
но питам се
какво значение
щом
все отнася някой покрив
срутва дъсчена колиба
най-малко
отпаря няколко тенти и наводнява тук-там мазетата
от вътрешна лява страна внимавай какво си пожелаваш
мине ли истинския Густав
спомняме си -
животът ни от подробности
е наоколо
и в затишието се молим -
дано ни опази
не успее ли
събираме отломките с години
изгребваме солената вода
шием знамена от бяло-зелените тенти
и вяло ги развяваме - оцелели самотници
по своите кални късчета суша
затлачени с кал гърла
очи
устия
след урагана на любовта
личи си и тогава (от самолет;) -
не сме държали особено да бъдем спасени
умирали сме си да не бъдем подминати
Обичам топлите мозайки на картините му
© Дора Всички права запазени