В човешките душѝ
прѐобич
щъка —
един небесен гълъб
я
нацвъка!
В човешките душѝ
прѐобич
гложди —
един небесен гълъб
ги
предвожда!
В човешките душѝ
прѐобич
царства —
един небесен гълъб
в тях
митарства!
Човешките душѝ
прѐобич
раждат —
и с гълъба небесен
я
подклаждат!
..........................................
Подклаждат я
и я
разпространяват —
всемирно,
и небето
доближават!
© Стоян Минев Всички права запазени