Цигулка спи
тананика тълпата
танцува метлата
Кон трепери
куче се сви
сънуват мухи
Лошата дума
вятъра пусна
хляба изсъхна
Изстива паница
чака старица
хабер
Усмивка
осука в бамбука
слука
Крясъци дъвче
обедна дрямка
нищо испанка
Денят чака
и заспа
аржентинец
Приятел борч чака
чак чака чак
слънцето изстина
Плясъка на гълъбите
спука гърнето
цепнатината сълзи
Гордостта на патока
скова езеро цяло
огледало
Капчица роса
уморена се свила
света е умила
Хиляди слънца
Слънцето огряли
Портокали
Снегът плаче
по капчука
бука гука
Ръкавичка намери
първо другарче
минзухарче
© Георги Христов Всички права запазени