1.
Тиха въздишка...
От заскрежения клон
откъсна се лист.
2.
Мрачни облаци
и зов на тъжна птица.
Зимата е тук.
3.
Хлад! Отчаян стон!
Жерави летят на юг.
Безкрила птица!
4.
Прибоят стене.
Кръжат самотни чайки.
Плажът опустя!
5.
Танцува лист
край ствола на дървото.
Танц за есента.
6.
Усмихнат маяк.
Брегове жадувани.
Мечта на моряк.
7.
Плачещи очи,
билет еднопосочен...
Ранена любов!
8.
Водата пее!
В сърцето на реката
къпе се звезда.
9.
Полъхва свежест.
Зората се усмихва.
Буди се денят.
10.
Пясъчна сълза
погълна жадна мида -
роди се бисер.
© Генка Богданова Всички права запазени
Поздрави!