***
Грохот и ужас.
Мостове, къщи – сламки.
Жъне Годзила.
***
С кутийки кибрит
игра си Кагуцучи*.
Вадзима – в огън.
Произведенията са написани по повод трагичните събития при земетресението на полуостров Ното, Япония, на 1.01. 2024 г., участваха в Пети международен конкурс за хайку "Мая Любенова" 2024 и не спечелиха награда.
* Кагуцучи – японски бог на огъня и покровител на ковачите.
© Мария Димитрова Всички права запазени