Хей,пътнико,
не бързай!
Натежа ти връзката
от ключове
и търсене на златния,
отново пак избързваш.
Поспри сред бягащото време,
пътеките различни са,
а тоя кръстопът
за теб е цяло бреме.
Заслушай се
във песента на океана,
в пяната вълните носят
стара истина.
В догонване
животът си отмина.
Не искай,
просто само давай,
за да имаш!
© Надя Вълканова Всички права запазени
търсим слънце, утра, благослов!
Но понякога само капчици дъжд
ще открием до нас така изведнъж!