Хей, Великден пак дойде,
трепкай, детско сърчице!
Скачай рано от зори,
Слънчо изгрева дари.
На четвъртъка Велик
се пречиства тяло, лик.
Млада сила без остатък
дай на Бога и нататък
пътят ти ще бъде лек,
раснеш истински човек.
И по доброта учител
имаш, не оставай зрител.
Грабвай пъстрите бои,
яйчицата нашарѝ.
Първото блести в червено,
с кръст на чело осветено,
носи топлина и здраве,
че кръвта юнак те прави.
До годината се пази,
гони всичките зарази.
После смелите мечти
в цветове преобрази–
златно за богато жито
и зелено за тревите.
Сребърно като росата,
синьото за небесата.
Виолетово, индиго,
портокалово пъстри го.
Всяко цветно яйчице
има слънчево сърце.💛
То живот ще ти даде,
свидно слънчице–дете.
© Светличка Всички права запазени