ХИПОПОТАМ
( ХИ ПО – ПО – НАЙ –ТАМ)
Я го вижте оня там –
какъв голям хипопотам!...
От знатните велможи,
дето са дебелокожи…
Бос е и дебеловрат,
но е много гьон-сурат…
До шия е затънал в кал,
но с уста голяма е зинàл…
Иска всичко да прилапа,
затиснато под тежката му лапа…
Хора! Бягайте далече! –
( от дебелокожото човече)…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени