Хитрата Лисана с Кумчо Вълчо пак се хвана,
от зори та чак до здрач
пеят песни, тропат с крак.
За нещастие Лисана
във капана тя се хвана,
Вълчо тутакси избяга.
Щом остана само хитрата Лисана,
почна да се жалва, да се вайка,
от гората Зайо Байо подскоклив я чу,
решил да й помогне
за в час пристигна той при нея,
от капана смело я издърпа,
от въжето ловко я имъкна.
Той дари я с нов живот,
а Лисана за отплата
верна дружка тя му стана!
© Еленка Гишина Всички права запазени