Боядисах с две боички
малко дървено яйце.
И го сложих между всички
във кристалното сърце.
Вечерта се чукнах с Мама.
Аз яйцето й разбих!
После с хитрата измама,
Тате също подредих!
А на следващата сутрин -
бабиният здрав бияч,
на секундата - го пукнах
с моя надарен играч!
Но когато - в понеделник
Батко в нас се появи,
той с яйцето си железно
моето от раз разби!
Доста яко той ме фрасна,
разлетяха се трески!
Моят Батко.... бе опасен!
Вкъщи всички победи!
Златни, сини и червени
едри пилешки яйца,
мигом бяха разгромени!
Бързо дадоха фира!
Но пък аз, не се нацупих
на железното яйце.
А от Батко го откупих
с две прегръдки от сърце!
За да бъда на Великден -
със железния боец!
За да бъда - със години -
Най-големият хитрец!
Юри
Йовев
Май
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени