С теб се превръщам в момиче,
забравило възраст и дни
и тичам хлапашки с усмивка,
на среща зад ъгъла в три.
Вълнувам се сякаш, че днеска,
светът за мен се върти
и всичко е в пролетна треска,
прелива от цвят и дъхти.
И срещам те с погледа светнал,
с букет теменужен в дланта,
отметнал перчема небрежен,
очакващ ме там с пролетта.
И после поемаме двама,
преплели ръка във ръка,
сред улици пъстри и светли,
понесли напред младостта.
© Сеси Всички права запазени