Ходи по жарава!
Нищо, че пáри.
Не покривай с забрава
отъпканите пътеки.
Трудно е. Не е за всеки.
Пълно е с отрепки.
Всичко продават.
Историята ни-пълна с грешки .
Те знаят, как да поправят!
Дядовите потури висят на педали,
а момите полягат сами в сараи.
Пълнят пазвите с пачки.
Ти ходи по жарава.
Не за слава!
За да бъдеш винаги свободен!
Глава не скланяй!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени
а момите полягат сами в сараи.!