ей го на
поредният луд
който тича по покривите
подскача по клоните
и се хлъзва
подмокрен
ужасен
и объркан
ослепял
загубил посоката
той не знае
откъде
му дойде
тази мъка
този ужас
че само секунди преди
нищо друго не искаше
нищо различно
о
сега как боли
от откраднати мигове
от писма
и от тръпнещи стихове
от вината
невинно подритната
под поставката
на телефона
като локвичка сперма
мълчи
като мене
а дали стана Бог
не за Бога
простена
© Павлина Гатева Всички права запазени