Хвърчило, надписано с мечти
Направих си хвърчило цветно
и пуснах го в небето да лети,
но преди това с големи букви
написах там аз моите мечти...
На него пише: „Искам да живея
в свят, изпълнен с радост и любов,
свят без обиди и интриги плоски,
а вместо тях да чувам благослов!
Искам вече, вънка щом изляза,
да срещам хора със усмихнати лица
и вместо „майната” цветущо да се лее –
„Здравей, приятелю!” и радостни сърца!”
Небето днес е ясно, по поръчка,
хвърчилото се вижда отдалече
и се надявам моите мечти човешки
прочетени да са, и да се сбъднат вече!
© Валентин Добрев Всички права запазени
И детски смях ги следва като празник.
Една сълза в опашката заплетена
блести като мънисто и ме блазни
да полетя и аз...Или поне сърцето ми
отгоре да погледне на света
надмогнало омразата и греховете ни
букет от радост и от доброта...
Поздравления и от мен.