И гълъбите в пеперуди
превърна тайната мълва.
Най-свестните ни пак са луди,
а Гюро – с шапка, без глава.
И парламата в парламента
е дим без огън. А гори
електоратът на момента
калории с кюфте на грил.
И корективът сит си ляга
под куп венци от станиол.
А съдник няма – вечно гладен
народът е, а царят – гол.
И протестиращите дъвчат
парченца Ботев и Пелин.
Разточва гордото ни лъвче
тестен байрак в хайдушки клин.
Каква ти Свобода, бе брате!
Навред джихад, цунами, стрес.
А хъшовете ни брадати
са в Брюксел депутати днес.
23.10.2019
© Мария Димитрова Всички права запазени