Сладко залъче за тати,
две по-сладички за мама.
Дядо Боже те изпрати,
щастие си ни голямо.
В трети месец, трета дата,
рóден празник те донесе.
Пролетно огря сърцата,
кака вече е на десет.
С девет стъпки бодро крачиш
с грейнали усмивки осем.😉
В седем дни растеш юначен,
шест зъбчéта гордо носиш.
- А четворката къде е? –
котенцето се умилква.
Дай с ръчица пет на леля,
яхнал бърза проходилка.
© Светличка Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »