И ДНЕС
И днес, след толкова години,
аз чакам те да си до мен!
След толкова проблеми и доктрини...
На тебе пак съм посветен!
За мен ти бе една русалка
от руса свила и небе!
За мене се остана малка –
неостаряващо дете!
Опрян вървях на твойто рамо,
обсъждах всеки жизнен план!
И с детското велико "мамо",
аз бях от слънцето огрян!
Живота просто не ни скара –
и любовта не раздели!
Живяхме с истината стара:
Смърта доде ни раздели!
Така, че ти за мен остана,
най-верния за мен човек!
За мен си нива необрана!
Най търсения от мен ляк!
05.05.2009г., Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени