(Посветено)
Обичам да те гледам,
когато се усмихваш -
от бръчиците край очите ти
как щастие наднича.
Обичам да те милвам,
дъха ти да улавям –
една безкрайно нежна птица
по кожата ми каца.
Обичам те, но в кладата
на спомени изгарям,
а в пепелището догарящо
два гълъба се любят.
И Господ им се радва...
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени